maanantai 7. lokakuuta 2013

Minne ne sukat sitten lähtevät?


Avustuskohteet ovat alkaneet hiljalleen tarkentua, ja kun tästä saadaan tarkempaa tietoa näistä parista paikasta, niin teemme tuonne oman sivunsa jossa kerrotaan, minne sukat lähtevät.

Paikkojen kaupungit voin jo kuitenkin paljastaa; marraskuussa lähtee satsi sukkia Muromiin, joka sijaitsee Moskovan takana.

Murom Google Mapsin vinkkelistä
Tuossa Tampereelta 1500 km päässä sijaitsevassa kaupungissa on erään ystäväpariskuntani tuttavia, jotka tekevät töitä orpolasten parissa. Tuo sukkalasti lähtee juurikin näiden ihmisten avuksi. Odottelen juuri tarkempaa esittelyä ystäviltäni, jotta voisin kertoa teillekkin enemmän tästä hienosta työstä jota he tekevät. Nämä sukat lähtevät Suomessa käyvien muromilaisten matkaan, ja (pieneksi pettymyksekseni, en ole ollut koskaan Pietaria kauempana) emme itse näitä sukkia toimita Suomen sisäistä liikennettä pidemmälle.

Toisaalta sitten joulukussa, välipäivien tienoilla lähdemme pienellä porukalla viemään Viipuriin toisen lastin sukkia. Myös siellä sukat pääsevät lastenkotilasten käyttöön, ja tästäkin tulee hieman enemmän esittelyä, kunhan saamme vain tarkempaa tietoa.

Tässä tätä projektia järjestellessäni olen todella innostunut; toisaalta siitä, että hei, oikeasti, muutkin haluavat lähteä mukaan tähän juttuun! Ja toisaalta odotan sitä, että pääsen Venäjälle. Tiedän kokemuksesta sen, että joskus vain pienikin asia riittää, eikä aina tarvitse lähteä muuttamaan vaikkapa Venäjän poliittista järjestelmää (aivan kuin siihen minä pystyisinkään), ja ainakin näille lastenkotilapsille, joiden kanssa elämäni aikana olen tavannut, se hetken aikansa antaminen - oli se sitten juuri henkilökohtaisen kontaktin muodossa, tai vaikka villasukkia neuloen - on todella merkityksellistä. Sanoinko jo olevani innoissani siitä, että tähän on lähtenyt mukaan niin paljon ihmisiä?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti