torstai 24. lokakuuta 2013

Valepalmikkoja ja matkasuunnitelmia


Tämän viikon ehdoton neulomissuosikkini ovat olleet valepalmikot. Pidän kovasti kaikista ihanista palmikkokuvioisista sukista, mutta itse neulojana olen tavattoman laiska palmikoiden tekijä, sillä pelkkä apupuikkojen ajatteleminenkin on jo jotenkin raskasta. Mutta onneksi on keksitty valepalmikot, tuo meidän kuvioita rakastavien, mutta laiskojen ihmisten ratkaisu! Tällä hetkellä neulomiini sukkiin otin valepalmikko-ohjeet tästä blogista.

Ohjeet olivat helpot ja valepalmikko kaunista, vaikkakin yksi häiritsevä kohta sukkaan sisältyi. Kun palmikkokuviota jatkaa jalkaterän päälle ykkös- ja nelospuikoilla, tulee sukan sivuista erilaiset. Ykköspuikon reunassa kun viimeisinä ovat kaksi nurjaa silmukkaa, mutta nelospuikon alussa (eli siellä sukan toisessa laidassa siis) kuvio taas alkaa valepalmikolla. Kokeneempi neuloja olisi varmaan osannut ajatella tämän etukäteen, mutta erityisesti neulomisessa olen niin "tee ensin, ajattele sitten"-ihminen..


Neulomisen lisäksi olen ollut innoissani myös matkasuunnitelmista Venäjälle. Osa sukista lähtee tosiaan jossain vaiheessa marraskuuta Eeviksen ystävien mukana orpolapsille Muromiin, joka on kaupunki jossain Moskovasta itään. Eevis on avannut tätä hieman aikaisemmassa postauksessaan.

Koska sukkia on toivottavasti tulossa vielä paljon lisää marras- ja joulukuussakin, niin olemme myös itse suunnitelleet lähtevämme käymään Venäjällä vuodenvaihteen tienoilla. Tällä hetkellä reissuun on tästä blogikirjoittajien nelikosta lähdössä täydellä varmuudella Eevis ja minä, ja näyttää siltä, että meidänkin matkamme suuntautuisi Moskovasta jonnekin itäänpäin. Inhottavaa olla näin salaperäinen ja hokea samaa "tästä lisää myöhemmin"-lauselmaa, mutta haluamme löytää neulomillenne villasukille hyvän kohteen ja muutama juttu on vielä varmistumatta. Eli siis tästä siis lisää myöhemmin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti