lauantai 26. lokakuuta 2013

Virkaten luominen


Ärsyttääkö sinuakin silmukoiden luomisesta jäävä ylimääräinen pitkä langanpätkä? Pelkäätkö koko ajan, että lanka loppuu kesken, kun luot silmukoita? Ei hätää! Tähänkin on ratkaisu!

Joo, tosiaan, tämän mainos-TV -aloituksen jälkeen, kävin kotopuolessa tässä, ja äitiltä oppii kaikensorttista uutta. Tällä kertaa uuden oppiminen liittyy virkkuukoukun ja neulomisen aloituksen ja lopetuksen yhteensaattamiseen. Kerronpa hieman tuosta ensimmäisestä.

Eli siis, silmukoita luodaan virkkuukoukun avulla. Olen tässä yhteen isompaan neuleeseen sitä testannut, ja luominen on melkein nopeampaa (ei oikeasti) ja vaivattomampaa (tavallaan). Reunasta tulee myös hitusen erilainen; jos ei muuta, niin joustoa löytyy hieman enemmän. Tässä vertailukuvat:


"Perinteisesti" luotu sukka
Virkkaamalla luotu sukka

Äiti selitti kyllä minulle, kuinka tuo tehdään, mutta lauantaina ei kiinnostanut opetella tekniikkaa, nyt sitten kun tuota isompaa työtä aloittelin, totesin, että hei, äiti olikin fiksu. Googleen hakusanat, ja tuloksena tuli tämä sivu *Klik*. Sieltä löytyy hyvät, kuvalliset ohjeet. Ainakin itse tajusin noilla, heti kun otin välineet käteen ja kokeilin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti