maanantai 28. lokakuuta 2013

Esittelyssä Pirita


Kuka olet ja mitä teet elämässäsi?
Olen virkkaukseen ja neulontaan aikoinani hurahtanut maisterivaiheessa oleva informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opiskelija. Tähtäimessä on kirjastotädin pätevyys. Olen satunnaisesti kirjatoukka, kesällä retkipyöräilijä, aloitteleva bloggaaja, matkustelija (tai vähintäänkin matkustamisesta haaveileva), eestikeele rääkija ym. Tällä hetkellä tasapainoilen opiskelujen ja harrasuten kanssa.

Miksi neulot?
Käsityöinnostukseni olen saanut mummuiltani. Toiselta mummulta sain aikoinaan kassillisen vaatteita lempinukelleni. Mummu kun oli nuorempana töissä ompelimossa. Toinen mummu taas huovutti aikoinaan hattuja ja hänen kodissaan on edelleen päiväpeitot (2mx2m) virkattu ohuesta langasta. Niitä tuli nuorempana ihasteltua. Mummo opetti joskus ala-asteiässä virkkaamaan kauniita kämmenen kokoisia pitsitilkkuja, joista tuli nukeille minipöytäliinoja. Siitä se käsityöharrastus sitten lähti.

Neulominen on rentouttavaa puuhaa, jota voi tehdä samaan aikaan esim. elokuvaa katsoessa tai luentoa seuratessa. Innnosten helposti kehittelemään omia mallejani, mutta käsityöt tuppaavat välillä jäämään kesken.

Mikä syksyssä on parasta?
Auringonpaiste ja hiljaa vaihtuvat lehtien värit, jotka voivat näyttää joka päivä hiukan erilaisilta. Villasukkien, tumppujen ym. neulomisseen inspiroiva kirpeä ilma, lämpimät Take Away mukit, facebook kaverien ruskakuvista täyttyvät aikajanat, keltainen lehtisade. Eli toisinsanoen pidän alkusyksystä, siitä vaiheesta, joka näyttää mennen jo ohi.

Jos olisit neulottu tuote, mikä olisit ja miksi?
Olisin poncho, lämmin ja käytännöllinen, ehkä hieman haaveellisissa väreissä.

Mistä haaveilet?
Valmistumisesta, työpaikasta, matkustelusta ja suuresta pinosta villasukkia :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti