tiistai 26. marraskuuta 2013

Kuplasukat


Kävelin tänään yliopistolle kirpakan pikkupakkasen nipistellessä poskia ja mietin, että tällä viikolla alkaa joulukuu. Syksy on vilahtanut ohi jotenkin hurjan nopeasti! Tämän sukkaprojektin osalta joulukuun lähestyminen tarkoittaa sitä, että pian ensimmäiset sukat lähtevät Venäjän rajaa kohti. Tänne Suomeen on joulukuun alussa tulossa joukko venäläisiä, joilla on kotonaan yhteyksiä paikallisiin lastenkoteihin. Tämä venäläisporukka puolestaan tuntee täällä Suomessa asuvan pariskunnan, jonka taas Eevis tuntee. Mahdollisimman monimutkaisesti selitetty, mutta ensimmäiset sukat joka tapauksessa matkaavat tuttujen tuttujen mukana lastenkotilapsille joulukuun alussa.

Mikäli et ehdi tehdä omia sukkiasi valmiiksi vielä joulukuun alkuun, niin aiomme toimittaa toisen erän vielä joko tämän vuoden lopussa tai sitten ensi vuoden alkupuolella. Suunnitelman tarkat yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta perille venäläisten lasten jalkoihin aiomme kaikki sukat kuitenkin toimittaa.

Omassa neulomisessa olen tällä hetkellä innostunut kuplista. Eräs ystäväni vinkkasi ohjeen ja vähän aikaan googletettuani huomasin, että kuplat taitavat olla tämän syksyn hitti. Minut erottaa aidosta käsityöihmisestä varmasti se, että olen aidosti pihalla mistään oikeasta käsityökeskustelusta..


Jonkun kerran jouduin myös kokeilemaan tuota kuplien purkamiskohtaa, mikä tuossa ohjeessa kuulostaa hyvin simppeliltä. Oma ohjeita idiooteille-versioni menisi näin:
Pura neljä kerrosta. Nosta pohjavärin silmukka puikolle ja vedä neulottava lanka purettujen kerrosten lankojen takaa pohjavärin silmukan luo ja neulo ikään kuin oikea silmukka. Mutta ainakin jonkinlaisia laikkuja niistä omista kuplistani tuli!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti